وي ميگويد: برخي از کساني که با جريان اصلاحات ميثاق بسته بودند، فرداي ورود به مجلس به جاي اينکه با کارت اصلاحطلبي بازي کنند با کارت «قدرت» بازي کردند. اين عده با «دگرديسي سياسي» خيلي زود به مکتب «ديگران» وارد شدند و با ديگران به «خلوت» رفتند و «بده وبستان» کردند. به نظر من بايد قبل از تشکيل مجلس براي اين مساله تدبير و انديشه لازم صورت ميگرفت.
تاجيک با تاکيد بر اهميت آنچه گردش نخبگان در جريان اصلاحات خواند، تصريح کرده است: اين حرف، دليلش اين نيست که بنده تمام افرادي که در ليست اصلاحطلبان قرار داشتند را تاييد ميکنم و مصداق گردش نخبگان ميدانم... نکته ديگر اينکه نميتوان هميشه روي «ژنرال ها» سرمايهگذاري کرد و آنها را روزي به کابينه فرستاد و روز ديگر وارد مجلس کرد. اگر اين اتفاق بيفتد جوانان و استعدادهاي پوياي جامعه به حاشيه کشيده ميشوند.
وي در نقد جريان اصلاحات، گفت: برخي افراد که در گذشته وزير يا نماينده بودند و خود را ژنرال به شمار ميآوردند نوعي تفوق روحي و رواني نسبت به ديگران پيدا کردهاند و اجازه نميدهند خون جديد در جريان اصلاحات شريان پيدا کند. ما بايد در اين زمينه «حصار شکني» کنيم. به نظر من اين لايه بايد خودش و به صورت محترمانه کنار برود تا فرصت ظهور و بروز براي نسل جديد به وجود بيايد. اگر کنار نرود نسل جديد آنها را کنار خواهد زد.
تاجيک با انتقاد از اعلام موضوع برخي اصلاحطلبان در انتخابات 96، افزود: براي من بسيار عجيب است که برخي افراد چگونه به خود اجازه ميدهند به صورت علني عنوان کنند که جريان اصلاحات در انتخابات آينده قرار است از چه کسي حمايت کند و هنوز هيچ اتفاقي رخ نداده استراتژي جريان اصلاحات در انتخابات رياستجمهوري آينده را براي رسانهها تئوريزه ميکنند. براي من هنوز مشخص نيست است اين نگاه مستبدانه و توتاليتر چگونه در بين برخي شخصيتهاي اصلاحطلب شکل گرفته که به خود اجازه ميدهند به نام نامي جريان اصلاحات سخن بگويند. ما بايد اجازه بدهيم پنجرهاي جديد در جريان اصلاحطلبي باز شود و نسيمي تازه به اين جريان وزيدن کند.
اين استاد دانشگاه در پاسخ به سؤالي درباره عملکرد و اشکالات دولت روحاني، تاکيد کرد: بسياري از دولتمردان کنوني از روحيه تکنوکراتيک وبروکراتيک برخوردارند که نوعي سنگين پايي را به آنها تزريق کرده است و مانع از شادابي و تحرک آنها شده است. نکته ديگر اينکه نوعي پارادايم «قبيله گرايي» و «محفل گرايي» بر مديران دولت غالب شده که نغمه بيروني خوشي ندارد و آنچه به گوش ميرسد «جغد گونه» است. اين در حالي است که دولت در دوران پسا برجام قرار دارد و انتظارات مردم از دولت بيش از گذشته شده است.
"آقاي روحاني بايد از نظر عقلايي براي تغييرات اعضاي کابينه خود يک محاسبه استراتژيک انجام بدهد. ايشان بايد به اين مساله بينديشد که اگر قبل از برگزاري انتخابات رياستجمهوري مديران خود را تغيير بدهد و به اين وسيله انتظارات مردم را از وزير يا مدير جديد بالاتر ببرد آيا در نهايت اين تغييرات به ضرر دولت تمام خواهد شد يا اينکه به سود دولت خواهد بود. در نتيجه تغييرات در دولت الزامي است اما درباره چگونگي و استراتژي تغيير بايد انديشه لازم صورت بگيرد. از سوي ديگر بنده معتقدم دولت بيش از آنکه ممکن است از بيرون ضربه بخورد از درون ضربه ميخورد.«دگر» بيرون دولت روي چيزي سرمايهگذاري ميکند که«دگر درون» توليد کرده است.
تاجيک همچنين گفت: اگر دولت آقاي روحاني صداي پاي آينده را نشنود تا قبل از انتخابات رياستجمهوري توسط مخالفان «چپ و راست» ميشود. اگر دولت آقاي روحاني تمايل دارد دولت چهار ساله اش به هشت سال ارتقا پيدا کند بايد در طول يک سال آينده نمايش کارآمدي و توانمندي از خود بروز بدهد و به نيازهاي فوري و ملموس مردم پاسخ مناسب بدهد.
انتهاي پيام/